WRC: A legnagyobb kihívás.

A rali világában nincs nagyobb kihívás, mint az FIA WRC rali világbajnokság, ahol a világ legtapasztaltabb pilótái és navigátorai gondoskodnak a sportág rajongóinak semmihez sem fogható szórakoztatásáról. Az ember és a gép együtt küzd az elsőségért a világ különböző pontjain, a legváltozatosabb útfelületeken.

A pályaversenyzéssel szemben a raliversenyek közutakon kialakított útvonalon zajlanak, a pilótát navigátor segíti abban, hogy a lehető leggyorsabban teljesítsék az adott szakaszt. Ez a folyamatosan változó természeti vagy épített környezet is hozzájárul ahhoz, hogy a rali a világ egyik legizgalmasabb motorsport-ágazata - és ezek az izgalmak a WRC-ben csúcsosodnak ki.

Az először 1973-ban megrendezett bajnokságon a mai napig a világ legnevesebb autógyártóival - így a Hyundai-jal - is találkozhatunk. A január és november között zajló WRC rali világbajnokság során a csapatok, a pilóták és a rajongók körbejárják a földet, a messzi északtól a végtelen sivatagokig.

Új, hibrid korszakába lép a WRC

Az új Rally1-es géposztály nem csupán a WRC fenntartható jövő iránti elkötelezettségéről tesz tanúbizonyságot, hanem egyenlőbb esélyeket teremt a versenytársak között, valamint fokozza a sportág biztonságát. A WRC idén első ízben alkalmaz hibrid hajtástechnológiát. Ez, valamint a 100%-ban fenntartható forrásból származó üzemanyag alkalmazása vadonatúj szemléletet követelt meg a versenyautók fejlesztése során.

2022. évad

Rali versenynaptár.

A naptárban szereplő tizenkét verseny során a csapatok a WRC-ben megszokott, változatos úttípusokkal - murva, aszfalt, hó és jég - találkoznak, a helyszínek között visszatérő kedvencek és ígéretes újdonságok egyaránt szerepelnek. Az Új-Zéland rali és a Japán rali idén visszatér a WRC naptárába - , hiszen a koronavírus-járvány miatt az előző két évben kénytelenek voltak lemondani a futamokat a szervezők.

Az egyes futamokra kattintva további információkat talál a motorsport.hyundai.com oldalon. Figyelem: nem biztos, hogy a 2022-es WRC évad összes versenyének részletes programja, illetve versenyleírása elérhető.

Hyundai Motorsport driver spraying champagne in celebration of a victory.

Eredmények és hírek.

A rali világbajnoksággal kapcsolatos hírekért, eredményekért és a bajnokság állásáért keresse fel a Hyundai Motorsport weboldalát:

2021. szezon összefoglalója

A Hyundai történetének legtöbb pontot hozó WRC évada.

Két egymást követő évben elért rali világbajnoki cím birtokában a Hyundai 2021-ben arra készült, hogy méltóképpen búcsúztassa a 2017-es szabályzat szerint épült, ezért utolsó alkalommal rajthoz álló i20 Coupe WRC versenyautót. A csapat a tizenkét technikás futam során minden korábbinál több pontot gyűjtött össze, és ehhez kapcsolódóan három győzelmet, tizenhét dobogós helyezést, valamint 111 szakaszgyőzelmet tudhatott magáénak.
Thomas Schemera, Executive Vice President Hyundai Motor Group
A Hyundai Motorsport olyan teljesítményt és hozzáállást mutatott ebben a rendkívül nagy kihívást jelentő évadban, ami tökéletesen megtestesíti a Hyundai és az N márka személyiségét.

- Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke -

Párosok

Pilótáink.

Pilótáink és navigátoraink a mozgatórugói mindannak a sikernek, amelyet a Hyundai Motorsport felkészült mérnökei által a WRC futamaira felkészített versenyautóink elérnek. Az összes párossal elbeszélgettünk, hogy egy kicsit közelebbről is megismerhessük őket, és megtudjuk, hogyan dolgoznak együtt.
Hyundai Motorsport driver and co-driver Thierry & Martijn

Thierry Neuville és Martijn Wydaeghe.

A belga Thierry 2021-ben új navigátort kapott Martijn személyében.

Hyundai Motorsport driver and co-driver Ott & Martin

Ott Tänak és Martin Järveoja.

Ott és Martin 2020-ban csatlakozott a Hyundai Motorsport családjához, azóta két sikeres évadon vannak túl.

Hyundai Motorsport driver and co-driver Dani & Cándido

Dani Sordo és Cándido Carrera.

Sordo 2022-ben kilencedik évadát kezdi a Hyundai Motorsport pilótájaként, oldalán Cándido Carrerával.

Hyundai Motorsport driver and co-driver Oliver & Elliot.

Oliver Solberg és Elliott Edmondson.

Oliver és Elliot egyformán gondolkodik: "Komolyan vesszük a feladatunkat, ám képesek vagyunk felszabadultan élvezni a versenyzést."

Az autó

Az i20 N WRC Rally1.

A WRC hibrid technológiájának bevezetése miatt az idei bajnoksággal az ismeretlenbe teszünk egy hatalmas lépést. A Hyundai i20 N WRC Rally1 versenyautóját részben az új szabályzat hívta életre, amelynek értelmében a hagyományos 1,6 literes belső égésű motorhoz egy (minden csapat esetében azonos) plug-in hibrid egység csatlakozik, részben pedig a Hyundai Motorsport nyolcéves WRC tapasztalatának kikristályosodását testesíti meg.